Voordelen van elektronische sloten

Salto-deurbeslag-met-RFID-pasje

Elektronische slot

Wilt u de mogelijkheid hebben om uw deur op afstand te openen? Of heeft u een bedrijf waar veel personeel werkt? Dan kan een elektrische slot voordeur wel van toepassing zijn. Tegenwoordig wordt er vaak gebruik gemaakt van elektronische sloten oftewel slimme sloten. Het laten installeren van elektronische sloten heeft veel voordelen, één daarvan is dat u het via uw mobiele telefoon kan bedienen en die is deze tijd niet te missen. U hoeft niet meer in uw tas of broekzak te kijken voor uw huissleutels. Daarom worden elektronische deursloten steeds populairder deze tijd.

Wat is een elektronische slot?

Een elektronische slot is een slot dat werkt op elektriciteit, dus in plaats gebruik te maken van een sleutel wordt het slot door middel van bijvoorbeeld een pasje of een druppel, een afstandsbediening, een pincode of een mobiele telefoon geopend. U kunt hierdoor uw deur van afstand openen.

Hoe werkt een elektronische slot?

Zoals al eerder aangegeven werken slimme sloten oftewel de elektronische sloten via een pasje, druppel, afstandsbediening, pincode, vingerafdrukscan of wifi/bluetooth.

Pasje of druppel

Door gebruik te maken van een pas of een druppel is het snel, simpel en eenvoudig om uw deur te openen, u hoeft het alleen maar tegen het slot aan te houden en de deur ontgrendelt. De elektronisch slot druppel oftewel tag werkt met een RFID slot. De RFID code op de tag laat weten of iemand toegang heeft of niet. In plaats van een sleutel maakt u gebruik van een pasje of druppel. Voor een bedrijf, het maakt niet uit groot of klein, kunnen de hulpmiddelen overal toegepast worden. U kunt de toegangsbeheer makkelijk in de gaten houden via een online platform, zo kunt u in de gaten houden wie, waar, wanneer binnen of buiten is geweest. Bij diefstal of verlies hoeft u niet het slot te vervangen, maar heel simpel de pas of tag online verwijderen en om een nieuwe vragen.

Afstandsbediening

Niet meer uw sleutels zoeken terwijl u uw handen vol heeft met boodschappen, daar is de afstandsbediening ideaal voor. U kunt de deur openen bijvoorbeeld vanuit de auto met een afstand van 5 tot 25 meter, ideaal. Hier wordt de sleutel vervangen door de afstandsbediening. Het heeft veel voordelen en is veilig om te gebruiken.

Pincode

Maakt u zich zorgen dat uw kinderen de sleutels verliezen? Met een keyboard als systeem hoeft u zich daar geen zorgen over te maken, u geeft uw kinderen gewoonweg een pincode. Handig voor een bedrijf met veel personeel, zo hoeft u geen sleutels te laten kopiëren bij de slotenmaker. De pincode gebruiken heeft ook een voordeel voor als uw mobiele telefoon leeg is, zo kunt u gegarandeerd altijd uw huis binnen. De pincode is ook te veranderen als u dat wilt of u kunt met een keyboard slot meerdere codes in gebruik hebben.

Vingerafdrukscan

Bent u snel vergeetachtig en wilt u snel het huis binnen, dan zijn de  elektronische sloten met een vingerafdrukscan een goede keuze voor u. U kunt namelijk meerdere vingerafdrukken in het slot programmeren, dit is allemaal te beheren in een app die bij uw slotsysteem hoort. Eerst zal er wel naar de originele vingerafdruk gevraagd worden voordat er een andere vingerafdruk kan worden ingesteld in het systeem, dat allemaal voor uw veiligheid. Of uw mobiele telefoon leeg is of niet, dat maakt niet uit zolang u er maar bent.

Wifi/Bluetooth

Is uw elektronische slot aangesloten op wifi? Dan heeft u goed overzicht over zaken zoals weten hoe vaak het slot is geopend, wanneer het slot is geopend en u kunt gemakkelijk vanuit het buitenland uw slot vergrendelen. Heeft u liever een systeem waar u met een paar meter afstand de deur kunt openen, dan is de bluetooth systeem wel wat voor u. Bent u ongeveer binnen 20 meter van het slot vandaan, dan kunt u zeer gemakkelijk de deur openen vanuit bijvoorbeeld uw auto.

Veiligheid

Vertrouwt u internetbankieren via uw telefoon, dan is er geen reden om de elektronische sloten niet te vertrouwen. Elektronische sloten zijn namelijk beveiligd met een encryptie. Dit is een speciale code dat ervoor zorgt dat u het slot van dichtbij en van een afstand kunt openen. Door de app op uw mobiele telefoon kunt u goed en gemakkelijk overzicht houden en zien wie, wanneer het huis binnen komt of verlaat. Omdat er geen fysieke sleutels worden gebruikt, hoeft u zich geen zorgen te maken over het verliezen van één. U geeft via de app aan wie u toestemming geeft voor het openen van het elektrische slot.

SKG

Elektronische sloten die in Nederland zijn gemaakt, hebben een SKG keurmerk. Dit betekent dat u verzekerd bent van een slot dat getest is op duurzaamheid, veiligheid en sterkte.

Het installeren van een elektrisch slot voordeur

Heeft een oppasser of een schoonmaakster de sleutel van uw huis, maar wilt u toch liever meer overzicht hebben over wanneer ze in uw huis zijn, dan komen de elektronische sloten goed van pas. Sommige elektronische sloten worden over de bestaande cilinder heen geplaatst. Dat is een snelle installatie van hooguit 10 minuten. Bij sommige sloten moeten de cilinder en het mechanische gedeelte van het slot geheel vervangen worden.

Voordelen van elektronische deursloten

Geen zorgen maken over het verlies van uw sleutels of het bij laten maken van sleutels bij een slotenmaker. Het bespaart u tijd en geld, vooral voor een bedrijf met veel personeel kan het goed van pas komen.

Overzicht. De deur openen voor een familielid die op bezoek komt of een schoonmaakster terwijl u op kantoor bent. Weten wanneer uw kinderen thuiskomen van school, dit is allemaal te zien op de app die op uw mobiele telefoon is. Zo kunt u weten wie in uw huis is en wanneer.

Van een afstand openen. Hoe makkelijk is het om de deur al open te hebben wanneer uw handen vol met boodschappen zijn. Of het regent heel hard en de deur is al open, dat kan allemaal door de elektronische sloten die u van een afstand kunt openen.

Automatisch uw deur vergrendelen. Bent u niet zeker of u de deur op slot heeft gedaan, dan is dat is geen probleem. Door de auto lock instelling op de app op uw mobiele telefoon is het mogelijk om een automatische deur te vergrendelen.

Meer veiligheid. Elektronische sloten oftewel slimme sloten zijn minder inbraakgevoelig dan de traditionele sloten.