Sloten openen zonder sleutel

Hoe kom je binnen als je de sleutel kwijt bent?

U heeft het vast weleens meegemaakt dat u voor een gesloten deur staat oftewel u heeft zichzelf buitengesloten met de sleutels aan de binnenkant van de deur. Of het kan ook zo zijn dat u uw huissleutels bent vergeten op werk en niet meer terug kunt, want het is al sluitingstijd en alles is dicht. Wat kunt u dan doen als u voor een gesloten deur staat? Eerst kunt u kijken of u een reserve sleutel bij de hand heeft of als u een reserve sleutel bij de buurman of buurvrouw heeft liggen die pakken. Zo kunt u dan weer uw woning binnen. Heeft u geen reserve sleutel? Dan kunt u altijd een slotenmaker contacteren om de deur te laten openen door een professionele monteur. Het voordeel hiervan is, is dat het snel en ook nog eens schadevrij wordt gedaan. En het nadeel hieraan is natuurlijk dat het wat kosten met zich mee brengt. Wilt u dat niet uitgeven? Dan kunt u ervoor kiezen om de deur zonder sleutel te openen of dat u er een monteur bij nodig heeft.

 

Sloten openen zonder sleutel

Hierbij geven we een paar voorbeelden van hoe u uw deur kunt openen zonder sleutel. Het lijkt soms wel onmogelijk om een deur te openen zonder sleutel, maar dat is niet waar. Het zal missschien niet het makkelijkste zijn om te doen, maar u kunt het wel altijd proberen.

Sloten openen zonder sleutel

-U kunt kijken of u via de brievenbus het slot kunt openen door wat gereedschap hierbij te gebruiken. U kunt misschien wat handige voorwerpen van de buurman of buurvrouw lenen zoals een stuk ijzerdraad of misschien wel een kledinghanger als die door de brievenbus past. Het zal waarschijnlijk niet in één keer lukken om het slot open te krijgen, maar geef vooral niet op. Geef het een paar pogingen en vraag eventueel hulp aan de buren. Zorg er ook voor dat het ijzerdraad wel stevig genoeg is en niet makkelijk buigbaar is anders heeft het weinig nut om met een ijzerdraad te werk te gaan.

-Is uw deur dicht, maar niet op slot? Dan kunt u gebruik maken van de flipper methode. Wat is de flipper methode? Dat is een methode waarbij u een bankpasje of een gewone pasje bij nodig heeft en uw deur moet niet op slot zijn. Hoe gaat het te werk? U plaatst de bankpas tussen de deur en het kozijn en zo dus de dagschoot terug drukken. Als dat is gelukt kunt u nu uw deur openen. Heeft u anti-inbraakstrips op uw deur zitten? Dan zal deze methode helaas niet werken. U kunt namelijk geen bankpas tussen de deur en het kozijn drukken wanneer er anti-inbraakstrips aanwezig zijn. U kunt wel gebruik maken van de andere methodes.

-U kunt proberen uw deur te openen met een haarspeld. Het handige aan een haarspeld is dat u de haarspeld kunt buigen in de vorm die nodig is om de deur te openen zonder sleutel. Wanneer u de haarspeld in het slot heeft kunnen doen zult u ook tegelijkertijd aan de deurknop moeten draaien. Dit kan wel wat lastiger zijn en meer tijd kosten als u hier niet veel ervaring mee heeft. Een nadeel aan deze methode is dat u uw slot kunt beschadigen en uiteindelijk een slotenmaker moet inschakelen om de deur te openen of misschien ook wel om het slot te vervangen wanneer er teveel schade aan verricht is.

-Controleer of er een raam open staat waardoor u naar binnen kunt. Het klinkt misschien wel erg simpel, maar toch wordt er wel eens vergeten om de ramen dicht te doen. Kunt u naar binnen omdat er een raam open stond? Let er dan wel op dat de volgende keer wanneer u naar buiten gaat u alle raam dicht doet. Diefstal kan ook op een klaarlichte dag gepleegd worden ook al verwacht u dat niet zo snel.

Slotenmaker

slotenmaker

Lukt het niet om zonder sleutel uw deur open te krijgen en heeft u ook alle bovenstaande voorbeelden uitgeprobeerd? Dan is het een goed idee om een slotenmaker in te schakelen zodat u weer uw woning binnen kunt. Wanneer kunt u een slotenmaker inschakelen? U kunt voor bijna alles wel een slotenmaker inschakelen. Hierbij geven we een paar voorbeelden van wanneer u een slotenmaker kunt inschakelen:

-U heeft zichzelf buitengesloten en staat nu voor een dichte deur. Zonder sleutel kunt u moeilijk naar binnen vooral als de sleutel nog aan de binnenkant van de deur hangt. Hiervoor kunt u gerust een slotenmakers bedrijf contacteren om een slotenmaker langs te laten komen.

-Uw sleutel is afgebroken in het slot en nu heeft u te maken met een afgebroken sleutel in het slot. U zit nu dus zonder sleutel. Ook al heeft u een reserve sleutel bij de hand, dan heeft u daar momenteel niet veel aan, omdat er een afgebroken sleutel stuk in het slot vast zit.

-U wilt uw sloten vervangen door nieuwe en beter beveiligde sloten. Ook dat kan een slotenmaker voor u doen. Wilt u niet het gehele slot vervangen maar alleen de cilinder? Ook dat is mogelijk om te doen voor een slotenmaker. Let er wel op dat wanneer u een nieuwe slot kiest, het slot voorzien is van het SKG-keurmerk. Sloten die voorzien zijn van het SKG-keurmerk zijn namelijk beter beveiligd.

-Heeft u wel een sleutel maar gaat de deur toch niet open dan kan het zo zijn dat uw slot defect is of dat uw sleutel defect is. Uw sleutel kan misschien wat gebogen zijn en daardoor gaat de deur niet open. Uw slot recht laten zetten kunt u laten doen bij een slotenmaker. Als het aan het slot ligt, kunt u ervoor kiezen om het slot te laten vervangen.

Een cilinderslot vervangen zonder sleutel

Bent u de sleutel kwijtgeraakt van uw cilinderslot? Dan is het een goed idee om uw slot te laten vervangen. Wilt u niet het gehele slot vervangen? Dan kunt u ervoor kiezen om alleen de cilinder te laten vervangen. Zo houdt u het slot en wordt alleen de cilinder vervangen.

Is uw sleutel afgebroken in het slot? Dan het slot vervangen moeten worden. Het is wat moeilijker om het slot uit te boren omdat de meeste cilindersloten voorzien zijn van een anti-boorbelemmering. Een anti-boorbelemmering wordt gebruikt zodat inbrekers niet kunnen inbreken. Omdat het niet lukt om een slot uit te boren zal het slot open gebroken worden. De cilinder wordt verwijderd zonder een sleutel te gebruiken.

cilinderslot

Lockpicking

Wat is lockpicking? Lockpicking houdt in dat u schadevrij sloten opent zonder sleutel. U kunt hieraan denken aan bijvoorbeeld een paperclip of een haarspeld.

Een slotje openbreken

Wanneer u uw sleutels kwijt bent geraakt en ze ook nergens meer kunt vinden kunt u het open breken als u echt geen andere optie meer heeft. Met het juiste gereedschap kunt u simpele sloten goed open breken. Heeft u een hangslot? Het enige wat daarvoor nodig is om het open te breken is een schroevendraaier en een hamer. Meer heeft u niet nodig. Of u kunt gebruik maken van een steekslot, dat werkt even goed.

Bent u de sleutel kwijtgeraakt van uw fietsslot? Dan kunt u hiervoor een spuitbus met perslucht gebruiken om het slot te bevriezen en die dan vervolgens open te slaan met een hamer.

padlock

Om een hangslot te openen zonder sleutel zijn er verschillende manieren voor. Hierbij geven we een paar voorbeelden.

-Wanneer u zonder sleutel zit kunt u een hangslot open slaan met een hamer. Als u geen hamer bij de hand heeft kunt u gebruik maken van andere voorwerpen denk hierbij aan bijvoorbeeld een steen.

-Ook kunt u een hangslot open breken door hierbij twee steeksleutels te gebruiken. Zorg er wel voor dat de steeksleutels die u gebruikt ongeveer dezelfde grootte hebben zodat u aan beide kanten evenveel kracht kan zetten. Ook dit is een manier om zonder sleutel uw slot open te breken.

-Met een schroevendraaier een hangslot openen is ook een optie. Hiervoor heeft u wel een schroevendraaier nodig waarvan de punt in het slot past. U kunt gebruik maken van schroevendraaiers die worden gebruikt bij het maken van sieraden of brillen, die zijn wat kleiner namelijk.

Hangsloten zijn natuurlijk verschillend, de één is beter dan de ander. Het kan misschien eventjes duren voordat u het slot kunt openbreken maar geef vooral niet op. Heeft u een goedkope hangslot dan zult u die makkelijker en sneller kunnen open breken dan een hangslot die wat duurder is en dus ook betere kwaliteit heeft. Zoals u het al leest, kunt u best wel ver komen zonder sleutel. Zo ziet u maar dat niet altijd een sleutel nodig is voor het openen van sloten.

Als u dringend hulp nodig heeft bij het openen van de deur – neem dan gewoon contact op met onze slotenmaker service! Wij leveren hoogwaardig werk in heel Nederland: in AmsterdamRotterdam of Emmen. Bel of mail ons voor meer informatie: 097010280682