U heeft het vast weleens meegemaakt dat u voor een gesloten deur staat oftewel u heeft zichzelf buitengesloten met de sleutels aan de binnenkant van de deur. Of het kan ook zo zijn dat u uw huissleutels bent vergeten op werk en niet meer terug kunt, want het is al sluitingstijd en alles is dicht. Wat kunt u dan doen als u voor een gesloten deur staat? Eerst kunt u kijken of u een reserve sleutel bij de hand heeft of als u een reserve sleutel bij de buurman of buurvrouw heeft liggen die pakken. Zo kunt u dan weer uw woning binnen. Heeft u geen reserve sleutel? Dan kunt u altijd een slotenmaker maker contacteren om de deur te laten openen door een professionele monteur. Het voordeel hiervan is, is dat het snel en ook nog eens schadevrij wordt gedaan. En het nadeel hieraan is natuurlijk dat het wat kosten met zich mee brengt. Wilt u dat niet uitgeven? Dan kunt u ervoor kiezen om de deur zonder sleutel te openen of dat u er een monteur bij nodig heeft.

Sloten openen zonder sleutel

-U kunt kijken of u via de brievenbus het slot kunt openen door wat gereedschap hierbij te gebruiken. U kunt misschien wat handige voorwerpen van de buurman of buurvrouw lenen zoals een stuk ijzerdraad of misschien wel een kledinghanger als die door de brievenbus past. Het zal waarschijnlijk niet in één keer lukken om het slot open te krijgen, maar geef vooral niet op. Geef het een paar pogingen en vraag eventueel hulp aan de buren. Zorg er ook voor dat het ijzerdraad wel stevig genoeg is en niet makkelijk buigbaar is anders heeft het weinig nut om met een ijzerdraad te werk te gaan.

-Is uw deur dicht, maar niet op slot? Dan kunt u gebruik maken van de flipper methode. Wat is de flipper methode? Dat is een methode waarbij u een bankpasje of een gewone pasje bij nodig heeft en uw deur moet niet op slot zijn. Hoe gaat het te werk? U plaatst de bankpas tussen de deur en het kozijn en zo dus de dagschoot terug drukken. Als dat is gelukt kunt u nu uw deur openen. Heeft u anti-inbraakstrips op uw deur zitten? Dan zal deze methode helaas niet werken. U kunt namelijk geen bankpas tussen de deur en het kozijn drukken wanneer er anti-inbraakstrips aanwezig zijn. U kunt wel gebruik maken van de andere methodes.

-U kunt proberen uw deur te openen met een haarspeld. Het handige aan een haarspeld is dat u de haarspeld kunt buigen in de vorm die nodig is om de deur te openen zonder sleutel. Wanneer u de haarspeld in het slot heeft kunnen doen zult u ook tegelijkertijd aan de deurknop moeten draaien. Dit kan wel wat lastiger zijn en meer tijd kosten als u hier niet veel ervaring mee heeft. Een nadeel aan deze methode is dat u uw slot kunt beschadigen en uiteindelijk een slotenmaker moet inschakelen om de deur te openen of misschien ook wel om het slot te vervangen wanneer er teveel schade aan verricht is.

-Controleer of er een raam open staat waardoor u naar binnen kunt. Het klinkt misschien wel erg simpel, maar toch wordt er wel eens vergeten om de ramen dicht te doen. Kunt u naar binnen omdat er een raam open stond? Let er dan wel op dat de volgende keer wanneer u naar buiten gaat u alle raam dicht doet. Diefstal kan ook op een klaarlichte dag gepleegd worden ook al verwacht u dat niet zo snel.

-U kunt kijken of u via de brievenbus het slot kunt openen door wat gereedschap hierbij te gebruiken. U kunt misschien wat handige voorwerpen van de buurman of buurvrouw lenen zoals een stuk ijzerdraad of misschien wel een kledinghanger als die door de brievenbus past. Het zal waarschijnlijk niet in één keer lukken om het slot open te krijgen, maar geef vooral niet op. Geef het een paar pogingen en vraag eventueel hulp aan de buren. Zorg er ook voor dat het ijzerdraad wel stevig genoeg is en niet makkelijk buigbaar is anders heeft het weinig nut om met een ijzerdraad te werk te gaan.

-Is uw deur dicht, maar niet op slot? Dan kunt u gebruik maken van de flipper methode. Wat is de flipper methode? Dat is een methode waarbij u een bankpasje of een gewone pasje bij nodig heeft en uw deur moet niet op slot zijn. Hoe gaat het te werk? U plaatst de bankpas tussen de deur en het kozijn en zo dus de dagschoot terug drukken. Als dat is gelukt kunt u nu uw deur openen. Heeft u anti-inbraakstrips op uw deur zitten? Dan zal deze methode helaas niet werken. U kunt namelijk geen bankpas tussen de deur en het kozijn drukken wanneer er anti-inbraakstrips aanwezig zijn. U kunt wel gebruik maken van de andere methodes.

-U kunt proberen uw deur te openen met een haarspeld. Het handige aan een haarspeld is dat u de haarspeld kunt buigen in de vorm die nodig is om de deur te openen zonder sleutel. Wanneer u de haarspeld in het slot heeft kunnen doen zult u ook tegelijkertijd aan de deurknop moeten draaien. Dit kan wel wat lastiger zijn en meer tijd kosten als u hier niet veel ervaring mee heeft. Een nadeel aan deze methode is dat u uw slot kunt beschadigen en uiteindelijk een slotenmaker moet inschakelen om de deur te openen of misschien ook wel om het slot te vervangen wanneer er teveel schade aan verricht is.

-Controleer of er een raam open staat waardoor u naar binnen kunt. Het klinkt misschien wel erg simpel, maar toch wordt er wel eens vergeten om de ramen dicht te doen. Kunt u naar binnen omdat er een raam open stond? Let er dan wel op dat de volgende keer wanneer u naar buiten gaat u alle raam dicht doet. Diefstal kan ook op een klaarlichte dag gepleegd worden ook al verwacht u dat niet zo snel.

Als u dringend hulp nodig heeft bij het openen van de deur – neem dan gewoon contact op met onze slotenmaker service! Wij leveren hoogwaardig werk in heel Nederland: in AmsterdamDen Haag of Vondelingenplaat. Bel of mail ons voor meer informatie: 097010280682