Hoe kunt u de kans op inbraak verkleinen

U heeft vast wel eens gehoord van een anti inbraakstrip dat het een goede methode is om uw woning te beveiligen en een kans op inbraak te verkleinen, maar wat is een anti-inbraakstrip nou precies en hoe werkt het eigenlijk? Over dat kunt u meer te weten komen nu.
Een anti-inbraakstrip is gemaakt van aluminium of metaal. En u heeft twee strips nodig van aluminium of metaal, want eentje moet aan het kozijn bevestigd worden en de andere aan uw deur of raam, het hangt ervan af waar u een anti-inbraakstrip wilt hebben. Wanneer u de deur of raam dicht doet is er helemaal geen plek meer om ook maar met een bankpasje langs te gaan. Dus uw deur open breken met een schroevendraaier is ook geen mogelijkheid meer. Uw woning zal dus nu beveiligd zijn tegen het flipperen en dat is een methode van inbreken door gebruik te maken van een pasje en die tussen uw deur of raam zetten en het dus ermee openen.

Anti-inbraakstrip installeren

Wilt u uw woning goed beveiligen en heeft u ervoor gekozen om een anti-inbraakstrip te laten bevestigen op uw deuren en ramen, maar weet u nu niet welke u moet kiezen? Dan kunt u zich laten informeren door een slotenmaker die ervaring heeft met het bevestigen van de strips en er dus ook bekend mee is. Wanneer u de verkeerde anti-inbraakstrip bevestigt, biedt deze bijna geen beveiliging en kan uw deur of raam makkelijk worden geforceerd. Tijdens het kiezen van de inbraak strip moet u erop letten dat er wel een inbraak strip bevestigd kan worden op uw deuren en ramen. Sommige woningen hebben geen anti-inbraakstrip nodig, want die zijn al voorzien van meerpuntssloten. Mocht uw woning niet voorzien zijn van een meerpuntssluiting dan raden wij u aan om een anti-inbraakstrip te nemen en uw woning hierdoor dus te beveiligen. Het is geen moeilijke klus om het zelf te bevestigen, maar u kunt altijd een slotenmaker inschakelen om het werk door een ervaren slotenmaker te laten doen. Hierdoor kunt u ook nog eens zeker van uw zaken zijn en zal het gelijk goed gedaan worden.

anti-intrusion strip

Anti inbraak slot

Heeft u een anti-inbraakstrip bevestigd, maar wilt u toch nog wat extra beveiliging? Dan kunt u ervoor kiezen om een anti inbraak slot te laten installeren. Het bevestigen van een anti-inbraakstrip betekent niet dat uw woning voor 100% beveiligd is en dat er natuurlijk altijd mogelijkheid is op een inbraak. Het is alleen een goede manier van beveiliging en het moeilijk maken voor indringers.
U kunt ervoor kiezen om een meerpuntssluiting te nemen. Wat is een meerpuntssluiting precies? Een meerpuntssluiting is een slot waar er meerdere sluitpunten zijn die in de deur steken en dat op verschillende plekken. Hierdoor is uw deur extra beveiligd. Een meerpuntssluiting kan drie of meerdere sluitpunten hebben en wordt meestal voor de voordeur en achterdeur gebruikt. Het is handig om een meerpuntssluiting te laten plaatsen door een ervaren slotenmaker en om er voor te kiezen dat het slot is goedgekeurd door het SKG. Het enige nadeel is dat als uw deur wordt geforceerd terwijl u een meerpuntssluiting heeft, de inbreker dan kan doen wat hij wil. De deur kan dan namelijk gewoon open.

Anti kerntrek sloten

Wilt u uw sloten beter beveiligen? Dan wordt het aangeraden om een anti kernslot te laten installeren. Een anti kernslot is een slot die een goede beveiliging heeft tegen het kerntrekken. Dit komt doordat het is voorzien van een harde metalen cilinder die indringers niet uit het slot kunnen trekken. Zijn uw sloten niet voorzien van een anti kerntrek of heeft uw woning nog zijn oude originele sloten aan de deur hangen? Dan is het tijd om zo snel mogelijk gebruik te gaan maken van een anti kerntrek slot. Er wordt door inbrekers vaak gebruik gemaakt van de kerntrekmethode en vele mensen worden de dupe hiervan, maar wat is kerntrekken nou precies? Kerntrekken is een inbraakmethode waarbij een schroef in de cilinder wordt gedraaid en er hard aan wordt getrokken. Na het hard trekken zal de cilinder uit het slot vallen en dit zal allemaal erg snel gebeuren. Om dit allemaal te voorkomen is het handig om een slotenmaker te contacteren en ervoor zorgen dat uw woning voorzien is van de anti kernsloten. Dit zal u ook meer gerust stellen.

Uw woning beter beveiligen

Wilt u uw woning beter beveiligen? Dan is dat erg slim om te doen, zo voorkomt u vele problemen. Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende manieren waarop u uw woning kunt beveiligen, u kunt gebruik maken van de nieuwste gadgets die op de markt zijn gekomen of gewoon uw deuren beter beveiligen. Wij geven u een paar voorbeelden van u uw woning beter kunt beveiligen.

Gadgets. Zoals al eerder gezegd zijn er super veel nieuwe gadgets beschikbaar die uw woning beveiligen. U kunt bijvoorbeeld gebruik maken van een camerabeveiliging. Met een camerabeveiliging kunt u alles ook terug zien en staat alles dus ook vast, zo heeft u dan ook gelijk bewijsmateriaal. Ook kunt u door camera’s op te hangen indringers hierdoor afschrikken. Wanneer criminelen zien dat uw woning beveiligingscamera’s heeft zal er niet zo snel een poging tot inbraak zijn. Er zijn tegenwoordig heel veel soorten beveiligingscamera’s beschikbaar waar u uit kunt kiezen. Laat u zich eerst door een professionele slotenmaker informeren over beveiligingscamera’s voordat u ze koopt. Doordat de slotenmaker ervaring heeft met het beveiligen van huizen weet de slotenmaker precies waar hij op moet letten bij het installeren van een camera. Er moet gelet worden op de hoogte en waar alles moet hangen. Dat kunt u beter overlaten aan een ervaren slotenmaker.

U kunt ook gebruik maken van een alarmsysteem. Een alarmsysteem detecteert beweging en geeft een signaal af, in dit geval een alarm wanneer hij beweging detecteert. Het verschil tussen een beveiligingscamera en een alarmsysteem is dus dat u met een beveiligingscamera alles terug kunt bekijken en met een alarmsysteem niet. Ook voor het alarmsysteem geldt hetzelfde, laat dit door een slotenmaker geïnstalleerd worden. Wanneer u het zelf installeert en het niet goed doet zal u ook niet weten wanneer er indringers in uw woning zijn doordat het alarmsysteem niet zijn werk zal doen.

Anti-inbraakstrip. Door een anti-inbraakstrip te bevestigen zal er geen deur geforceerd kunnen worden. Met koevoet de deur open breken zal dus niet lukken. Het flipperen zal ook niet meer kunnen, zelfs een bankpasje zal er niet tussen kunnen gaan. Heeft u een meerpuntssluiting? Dan is een anti-inbraakstrip niet nodig.

Anti inbraaksloten. U kunt ook gebruik maken van anti inbraaksloten hierdoor zal uw cilinder op zijn plek blijven en niet eruit getrokken worden.

Meerdere sloten. Wanneer uw deur meerde sloten heeft betekent dit automatisch dat er meer tijd nodig is voor de inbreker om de deur open te krijgen. U zal hierdoor meer tijd hebben om alarm te slaan.

Meerpuntssluiting. Door een meerpuntssluiting te laten plaatsen zal het bijna onmogelijk zijn om de deur open te breken, want een meerpuntssluiting is voorzien van meerdere sluitpunten. Er kunnen wel drie of meerdere sluitpunten zijn.