Wat kost een slotenmaker?

Wat kost een slotenmaker? Dit is tegenwoordig een ingewikkelde vraag voor de meeste mensen. De reden hiervoor is dat slotenmakers vandaag de dag zelf hun prijzen mogen vaststellen en het is frustrerend wanneer ze geen exacte, duidelijke prijzen aangeven voor hun diensten. Gelukkig is het wel mogelijk om erachter te komen wat de gemiddelde kosten zijn voor de werkzaamheden van een professionele slotenmaker. Dit zullen we in dit artikel voor u uitgebreid uitleggen. Maar voordat we dit doen is het belangrijk om te weten dat de prijzen verschillen aan de hand van diverse factoren. De factoren die in overweging genomen moeten worden zijn onder andere:

– De soort dienst. Het kan gaan hierbij gaan om het vervangen van sloten, noodopening, raadgeving, bestelling, etc.

Tijdpunt. Wordt er een afspraak met de slotenmaker in de ochtend gemaakt? Of belt de klant midden in de nacht voor een spoedgeval? Of gaat het hierbij om een afspraak in het weekend of tijdens de officiële vakantiedagen?

Het soort product. Moet uw cilinderslot vervangen worden? Of moet alleen uw cilinder vervangen worden? Welk slotenmerk heeft uw deurslot dat vervangen moet worden? Of wilt u graag elektrische sloten of SKG-sloten laten installeren in uw huis? Heeft u een wens om een veiligheidsproduct te laten installeren door de slotenmaker?

Kortom, er zijn genoeg punten waar de slotenmaker op moet letten wanneer de definitieve prijsopgave wordt vastgesteld.

We weten wel dat de gemiddelde prijs voor een noodopening ongeveer € 70,- is. Hier worden de kosten voor materiaal of het meerwerk niet erbij gerekend. In sommige gevallen moet de slotenmaker bijvoorbeeld de deur op een speciale wijze openen waardoor er meer erbij komt kijken.

Het zal u ongeveer 35 euro kosten voor het aanschaffen van een normaal slotcilinder. De prijs voor elk slotcilinder is o.a. afhankelijk van de lengte van de slotcilinder. Hoe langer de cilinder, hoe meer u ervoor zal moeten betalen.

U kunt bij onze slotenservice vooraf bespreken wat er gedaan kan worden om uw wensen tegemoet te komen qua de slotenmaker prijzen en wordt u bij ons van tevoren op de hoogte gesteld van de kosten voor onze diensten.

Wat kost een slotenmaker bij buitensluitingen?

Een sleutel binnen vergeten of de sleutel kwijtraken, deze nare gebeurtenissen maken we nou soms eenmaal mee. Het zijn vervelende situaties die men gewoonweg niet kan voorkomen. Om de deur te laten openen door een slotenmaker bij een buitensluiting betaalt men ongeveer tussen de € 115,- en € 150,-. Dit zijn de kosten voor het werk dat geleverd wordt buiten het weekend, feestdagen of in de nacht. Een buitensluiting tijdens de eerdergenoemde tijden kan de klant gemiddeld 250 euro kosten. Een slotenmaker is normaliter in staat om de deur schadevrij, dus zonder schade te brengen aan het hang- en sluitwerk, deur, deurkozijn, etc., te openen. Wanneer dit niet het geval is, wordt het huisslot vervangen door een nieuwe slot en moet men ook meer betalen.

 

Wat kost een slotenmaker bij het vervangen van een slot?

Een slotenmaker vervangt sloten voor een bedrag gemiddeld tussen de € 70,- en € 130,-. Het ligt eraan welk soort slot u wilt laten installeren door de slotenmaker en er moet gekeken worden naar wat voor probleem (omtrent sloten) er hierbij gaande is om de precieze cijfers te weten over de kosten. U zult meer moeten betalen wanneer de mate van inbraakbestendigheid en complexiteit van het slot hoger ligt. Daarnaast is het mogelijk dat het te betalen bedrag kan oplopen wanneer er sprake is van een spoedgeval.

Deurslot kopen

Gemiddelde kosten voor vervangen van diverse typen sloten

Er zijn verschillende soorten sloten beschikbaar tegenwoordig. Daarnaast heeft het vervangen van elk type slot door een slotenmaker zijn eigen bedrag. Het vervangen van een meer complexere slot kost natuurlijk wel meer dan het vervangen van sloten die wat minder gecompliceerd zijn. Hieronder kunt u lezen wat voor sloten een slotenmaker vervangt en wat de gemiddelde kosten zijn voor het vervangen van elk soort slot:

De slotenmaker vervangt een klavierslot

Klaviersloten zijn normaal gesproken niet de meest inbraakbestendige sloten die beschikbaar zijn tegenwoordig maar het is ook niet zo dat ze helemaal geen voordeel leveren voor de veiligheid van uw huis. Een slotenmaker vervangt dit soort sloten vaak voor binnendeuren van een huis of worden de sloten vaak voor het openen en sluiten van kasten gebruikt. Een professionele slotenmaker vervangt een klavierslot voor een bedrag vanaf 70 tot gemiddeld 90 euro.

Het vervangen van meerpuntssloten

Dit soort sloten bieden een hoge mate van veiligheid. Daarnaast kunnen de sloten op meerdere plekken in het slot zelf gesloten worden waardoor de complexiteit van het slot ook hoger ligt. Dit type slot laten vervangen door een slotenmaker kost ongeveer € 350,-.

De slotenmaker vervangt de cilinder

De cilinder wordt vervangen wanneer niet het complete slot vervangen moet worden, maar alleen de cilinder. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan bij beschadigingen aan de cilinder of wanneer de sleutels kwijt zijn geraakt. Dan krijgt u hierbij een nieuw sleutel en kunt u weer met een veilig gevoel zich in uw huis bevinden. Een vakkundige slotenmaker vervangt een cilinder vanaf 70 euro en dit kan oplopen tot gemiddeld 90 euro.

Een penslot door de slotenmaker laten vervangen

Een penslot zorgt wel voor meer veiligheid dan een klavierslot. Daarom dat dit soort sloten ook op voordeuren, achterdeuren en andere toegangsdeuren zonder probleem gemonteerd kunnen worden. De prijs voor het vervangen van een penslot ligt tussen de 90 en 120 euro.

Een nieuw sleutel

Een nieuw slot betekent ook een nieuw sleutel. Daarom moet u ook een sleutel laten bijmaken bij dit proces. Het kost u gemiddeld 20 tot 40 euro om een sleutel te laten bijmaken.

De bovenstaande kosten zijn inclusief voorrijkosten en de kosten voor materiaal en arbeid.

Hulp nodig van een slotenmaker?

Heeft u moeite om het probleem rondom uw slot op te lossen? Dan moet u bij onze slotenservice zijn. Wij bieden u vakmanschap, betrouwbaarheid en werk van hoge kwaliteit! Wij leveren hoogwaardig werk in heel Nederland: in Amsterdam, Rotterdam of Apeldoorn. 097010280682

Locksmith in Amsterdam | Elite Slotenmaker